Kegro brand- en rookwerende deuren; ongekend veilig!

KD Kegro Deuren
07/10/2022 - 10:56

Kegro brand- en rookwerende deuren; ongekend veilig!

In 2021 zijn de nieuwe eisen voor de brand- en vluchtveiligheid van gebouwen in werking getreden en gaan in nieuwe gebouwen strengere eisen gelden tegen rookverspreiding die zijn afgestemd op de Europese classificatie Sa en S200. Woningtoegangsdeuren in woongebouwen moeten hieraan, zowel bij nieuwbouw en verbouw, voldoen. Daarnaast moeten al deze deuren zelfsluitend met (vrijloop)deurdranger worden uitgevoerd. Het BW-concept van Kegro Deuren biedt een doeltreffend antwoord op de marktvraag en deze nieuwe eisen naar 30 of 60 minuten brandwerende deuren.

Deur-Kozijn aansluiting

Kegro Deuren produceert het deurblad, echter bij brand dient het totale element van deur-kozijn en kozijn aansluiting met de wand te voldoen aan de eisen. Het assortiment Kegro brandwerende deuren is daarom volledig afgestemd op standaard KVT-kozijndetails met 17mm sponningen of, waar mogelijk, zelfs slanker.

De timmerfabrikant kan de kozijnen met zij- en bovenlichten, gebruikmakend van het Kegro certificaat, produceren. Hiervoor zijn alle detailtekeningen beschikbaar in de Technische Documentatie en verwerkingsvoorschriften op kegro.nl.

Brandwerend én isolerend

Uniek is onze 60-min brandwerende, isolerende, vlakke buitendeur. Deze voldoet niet alleen aan de EW-60 classificatie, maar heeft daarnaast ook een U-waarde van ca. 1,0 W/m²K. Deze 60mm dikke deur is geschikt voor normale KVT 17mm sponning kozijnen.

Rookwerend

Om aan de rookwerendheid te kunnen voldoen is het van groot belang dat de deur luchtdicht aansluit op het kozijn. Het deurblad mag als gevolg van de warme rook niet zodanig vervormen dat de dichting onvoldoende afsluit. De prestatie Sa en S200 zijn dan ook in grote lijnen een samenspel tussen type deurblad, profilering, kozijnsponning en dichtingen. Van alle vlakke Kegro (inpandige)deuren en massieve binnen- en buitendeuren  is een Sa of S200 prestatie bekend.

Compleet assortiment

De keuze aan modellen en uitvoeringen in 30 en 60 minuten Kegro brand- en rookwerende deuren is zeer ruim; Vlakke of massieve deuren met EW-30 en EW-60 classificatie voor houten kozijnen, met en zonder zij- of bovenlichten. 

Kegro brandwerende designdeuren

 

 

 

 

 

 

 

 

De buitendeur modellen worden onder GND-garantie geleverd, duidelijk herkenbaar door het extra label voor brand- en rookwerendheid. Een veilig gevoel!

Waarom brand- en rookwerende deuren van Kegro?

  • Een licht en slank kozijn, dus kostenbesparend;
  • Uitvoerbaar als buitendeur en inpandige deur;
  • Vlakke EW-30 deuren met een sponning 15 (renovatie) en 17 mogelijk.  Ook bij grenen/vuren kozijnen! Groot voordeel bij bestaande bouw is dat in veel gevallen de huidige kozijnen niet vervangen hoeven te worden;
  • Het kozijn hoeft niet meer opgedikt te worden waardoor de vrije doorloop gewaarborgd blijft mét behoud van certificaat;
  • Het is in de meeste gevallen mogelijk om zonder aanpassingen het bestaande kozijn in combinatie met de nieuwe Kegro deur brandwerend en rookdicht uit te voeren;
  • CE-proof;
  • Ruime keuze aan modellen in vlakke of massieve uitvoering;
  • Brandwerende voorzieningen volledig in de deur opgenomen en kozijnonafhankelijk;
  • Standaard KVT-kozijn met 17 mm sponning;

Alle typen brandwerende deuren zijn getest volgens norm NEN 6069, NEN-EN 1634-1 en waar mogelijk geclassificeerd naar NEN-EN 13501-2. We kunnen u alle documenten voor een CE-markering naar NEN-EN 16034 bieden. 

Heel graag praten we je, onder het genot van een hapje en een drankje, bij over alle voordelen en de kansen die we sámen kunnen benutten met onze gecertificeerde brand- en rookwerende deuren.

Tot ziens op stand 6523 in hal 6!

 

 

Laatste nieuws

Vermijd lange wachtrijen

Bestel je gratis tickets

Toegang tot de beurs is gratis maar je dient wel een persoonlijk ticket te hebben. Om lange wachtrijen te vermijden bestel je best je tickets op voorhand. Je tickets worden je toegestuurd per e-mail en je kan ermee meteen naar de ingang.