Een kijkje in het Tiny House van HMC

HM Hout en meubileringscollege
13/10/2022 - 09:19

Een kijkje in het Tiny House van HMC

Studenten Werkvoorbereider in de Houttechniek hebben een Tiny House ontworpen en gebouwd als afstudeerproject. Hoe ziet het proces van het bouwen van een Tiny House er nu uit? En waar moet je rekening mee houden als je gaat wonen in een Tiny House? Dennis, een van de studenten vertelt hier meer over in onderstaand interview 

Hoe ziet het proces van het bouwen van Tiny House eruit? 

“Wij bouwen alles prefab” vertelt Dennis. “We bedenken alles, tekenen het vervolgens uit en daarna bereiden we het voor in de werkplaats. De vloer en de wandpanelen worden geïsoleerd en beplaat en hier doen we folie tussen. Als dit geproduceerd is, gaan we naar locatie en daar bouwen we het Tiny House op. Dit is een kwestie van de juiste onderdelen op de juiste plaats bevestigen. Tijdens het proces zorgen we ervoor dat alles voldoet aan de normen en eisen die zijn vastgelegd om een mooi en stevig huisje te bouwen. Zo moet je bijvoorbeeld rekening houden met de houtzwaarte. Het is een Tiny House op wielen, dus dit moet zo licht mogelijk zijn.” 

Wat voor duurzame materialen gebruik je? 

“Voor dit project werken we met Inlands hout. Dit hout komt uit een Nederlands bos en komt van Staatsbosbeheer. Dit hout komt op de gevel van het tiny house. Ook werken we met duurzaam isolatiemateriaal, Isovlas. Dit is een restproduct uit de linnenindustrie en is erg geschikt om huizen mee te isoleren. Voor het plaatmateriaal hebben we Ecoplex gebruikt, dit is een duurzame soort multiplex met minder chemische stoffen. 

Afbouw en bezoeken Tiny House! 

Studenten van de opleiding interieuradviseur hebben een ontwerp gemaakt voor de inrichting en de studenten meubelmaken interieurbouw zijn bezig de binnenkant af te timmeren. Tijdens de beurs zal de laatste hand gelegd worden aan het Tiny House en is iedere bezoeker uitgenodigd om een kijkje te nemen in het Tiny House.  

Laatste nieuws

Vermijd lange wachtrijen

Bestel je gratis tickets

Toegang tot de beurs is gratis maar je dient wel een persoonlijk ticket te hebben. Om lange wachtrijen te vermijden bestel je best je tickets op voorhand. Je tickets worden je toegestuurd per e-mail en je kan ermee meteen naar de ingang.