5 VOORDELEN VAN AUTOMATISCH PREFAB (HOUTSKELET)CONSTRUCTIE

HM Handsaeme Machinery
23/08/2022 - 11:23

5 VOORDELEN VAN AUTOMATISCH PREFAB (HOUTSKELET)CONSTRUCTIE

AUTOMATISCHE SYSTEEMBOUW IN DE WONING- EN HOUTSKELETBOUW IS BOOMING

Dat nieuwe technologieën en flexibele manieren van werken het bedrijfsleven en de industrie na verloop van tijd efficiënter en effectiever maken is algemeen geweten. Naarmate de behoefte om meer huizen te bouwen met de dag toeneemt, beginnen veel woningbouwbedrijven technologie te omarmen voor innovatieve bouwmethoden. Een sector binnen de woningbouwbranche waar innovatie aan een sterke opmars bezig is, is de modulaire woningbouw en het bouwen van prefab panelen (houtskeletbouw).

Handsaeme ontwerpt oplossingen en bouwt machines voor bedrijven die (houten of metalen) kaders en panelen willen produceren voor de houtskeletbouw (HSB) en modulaire bouwsector. Door het productieproces volgens gecontroleerde systemen in een fabrieksomgeving te automatiseren, wordt het waar mogelijk ‘lean’ gemaakt, waardoor de productiesnelheid zal verhogen en de efficiëntie zal stijgen.

VOORDELEN VOOR UW BEDRIJF

Door de conventionele en vaak nog handmatige methodes om panelen te fabriceren te gaan moderniseren en automatiseren, zien we veel voordelen die ook voor kleinere woningbouwers mogelijkheden creëren om tot houtskelet- en systeembouw op grotere of zelfs industriële schaal over te gaan:

  • verkorte bouwtijd zorgt voor een groter aantal opgeleverde woningen per jaar;
  • verbeterd en constant kwaliteitsniveau;
  • creatie van een meer ergonomische en veilige werkomgeving voor de operatoren;
  • hoewel alle prefab panelen op maat van het specifieke huis geproduceerd worden, is er toch ook het voordeel van schaalproductie dankzij een
  • vlotte omzetting van de 3D-tekeningen naar bevestigingspatronen om de stukken te fabriceren;

➠ ALS GEHEEL ZULLEN ALLE BOVENVERMELDE VOORDELEN ZORGEN VOOR EEN KOSTENVERLAGING BINNEN DE PRODUCTIE.

Laatste nieuws

Vermijd lange wachtrijen

Bestel je gratis tickets

Toegang tot de beurs is gratis maar je dient wel een persoonlijk ticket te hebben. Om lange wachtrijen te vermijden bestel je best je tickets op voorhand. Je tickets worden je toegestuurd per e-mail en je kan ermee meteen naar de ingang.