Terug naar alle exposanten

Elka- Air

Stand 5300

Over ons

Ruim 50 jaar geleden werd in 1964 door Elka Air gestart met het vervaardigen van kwalitatief hoogwaardige persluchtverstuivers. Deze verstuivers werden voornamelijk in de houtverwerkende industrie en in de bloemensector ingezet. Tot op de dag van vandaag vervaardigt het team specialisten van Elka Air zelfstandig kwalitatief hoogwaardige bevochtigingsinstallaties voor de industrie.

Luchtbevochtiging voor de industrie

Voor proces of productoptimalisatie is de relatieve luchtvochtigheid RV van groot belang. Zodra de RV in een pand veranderd, veranderd de maatvoering van de hygroscopische producten. Denk hierbij aan hout en of papier. De juiste RV zorgt ervoor dat het vochtgehalte van uw producten optimaal blijft en dat statische elektriciteit voorkomen wordt.

Luchtbevochtiging, onmisbaar voor timmerfabrieken en houtindustrie

In de timmerindustrie is het van zeer groot belang dat de materialen waarmee u werkt zich bevinden in een ruimte met de juiste relatieve luchtvochtigheid. Gevolgen van een te lage relatieve luchtvochtigheid kunnen zijn: krimpende latten, golvende platen en gescheurde balken. De SKH stelt vast dat de relatieve luchtvochtigheid in uw productieruimte 55% zou moeten zijn om de kwaliteit te waarborgen.

In ons Nederlandse klimaat is bevochtiging dan ook een absolute must voor de houtverwerkende industrie. Elka Air is een totaalleverancier van industriële bevochtigers en kan uw bedrijf van uitstekend advies op maat voorzien. Of het nu gaat om een kleine timmerwerkplaats of een grote timmerfabriek met verschillende afdelingen: onze specialisten komen graag bij u kijken om u te
adviseren over de beste luchtbevochtiging in de timmerindustrie.

Bevochtiging op lijmstraten

Ondanks dat men er niets van ziet is voor de kwaliteit van veel producten de lijmfase van cruciaal belang.
De sterkte van een product kan staan of vallen met de kwaliteit van de lijmverbinding. Door een matige of slechte lijmverbinding kan de toplaag later gemakkelijk loskomen van de onderlaag. Dit terwijl het zo eenvoudig is om het lijmproces te optimaliseren.

Uit treksterkte-proeven blijkt dat de sterkte van de lijmverbinding voor een groot gedeelte samenhangt met de luchtcondities waaronder de lijm is aangebracht. Om een constante treksterkte te kunnen garanderen is het van belang niet alleen de temperatuur, maar ook de luchtvochtigheid te reguleren tijdens het lijmproces. Zo reageren bijvoorbeeld polyuritaan/hotmelt lijmen zeer sterk op het vocht in de lucht. Door de luchtvochtigheid tijdens het lijmproces naar 60% tot 70% te verhogen zal een vlotte en sterke uitharding plaatsvinden voor een optimale treksterkte en kwaliteitsproducten.

Vermijd lange wachtrijen

Bestel je gratis tickets

Toegang tot de beurs is gratis maar je dient wel een persoonlijk ticket te hebben. Om lange wachtrijen te vermijden bestel je best je tickets op voorhand. Je tickets worden je toegestuurd per e-mail en je kan ermee meteen naar de ingang.