Construsoft brengt een nieuwe software op de markt die BIM voor kozijnen écht mogelijk maakt. De kozijnenindustrie krijgt steeds meer te maken met BIM, maar tot op de dag van vandaag ontbreekt het aan moderne software die deze werkwijze goed ondersteunt. Tot heden, want met de nieuwe, baanbrekende software worden kozijnen eenvoudig (automatisch) gegenereerd in BIM. Uniek is dat de BIM-informatie bovendien direct gebruikt kan worden voor de productie in de timmerfabriek. We laten u de nieuwe functionaliteiten graag met eigen ogen zien tijdens de HoutPro+ bij stand 3022. Up-to-date blijven kan ook via bimvoorkozijnen.nl.

Ga naar BIMvoorkozijnen.nlTot nu was een kozijn in 3D modelleren vaak omslachtig of überhaupt niet mogelijk, omdat de huidige toegepaste software niet specifiek is ingericht voor kozijnen en het gebruik van BIM. In de fabriek blijkt vervolgens dat de 3D-informatie niet altijd even bruikbaar is om de productie aan te sturen. De ontwikkelaars van de nieuwe software zijn specialisten met jarenlange ervaring in de timmerindustrie. Zij kennen de huidige knelpunten en hebben de software speciaal ontwikkelt voor de kozijnenindustrie. Inmiddels is de software uitvoerig getest bij diverse kozijnenleveranciers met prachtige resultaten.  

Unieke highlights BIM voor kozijnen-software

  • Kozijnen van alle soorten worden productiegereed gemodelleerd in 3D BIM. 
  • Sponningen worden automatisch gedraaid en gespiegeld: met een enkele sponning kan al een compleet kozijn worden gegenereerd. 
  • Verbindingstypen zijn aan te geven voor elk kozijn, elke verbinding is desgewenst afzonderlijk aan te passen. 
  • Wijzigingen worden direct voor de gewenste type kozijnen doorgevoerd. 
  • Dynamische componenten zoals rekwerk, hang- en sluitwerk, spouwlatten, dpc-folie, dorpels en glasinstellingen kunnen automatisch worden mee-gemodelleerd. 
  • Glas, inclusief BIM-informatie en ventilatie, wordt automatisch volgens de NEN-normen gegenereerd. 
  • Het referentiepunt voor het uitlijnen van glas (vakvulling) kan vanaf elk gewenst punt van de sponning. 
  • De uitgebreide bibliotheek van leveranciers is zelf in te richten en aan te vullen. 
  • Rapportages (o.a. schaafstaten, contramalstaten, afkortstaten) zijn snel gemaakt en volledig naar eigen wens in te richten. 

We nodigen iedereen uit om de software zelf te komen bekijken tijdens de HoutPro+ op stand 3022. Nog geen gratis toegangsticket? Meld u dan aan via deze link met de exposantencode: COS690 (3 letters, 3 cijfers).  

BIMvoorkozijnen.nlDe software komt begin volgend jaar beschikbaar. Wilt u als eerste unieke sneak previews van de kozijnensoftware ontvangen? Ga dan naar bimvoorkozijnen.nl en schrijf u in voor de nieuws-updates.