In hoog tempo worden nieuwe wandbekledingsmaterialen zoals steenpanelen, natuursteenfineer, rollbeton etc., op de markt aangeboden. De behoefte aan een geschikte lijm die in dit segment breed toepasbaar en verwerkbaar is, werd hierdoor steeds groter. De markt nauwlettend in de gaten houdend, heeft Frencken geconstateerd dat er geen eenduidige lijm is voor het verlijmen van een groot deel van het segment decoratieve wandbekledingslijmen. Met name voor het permanent verlijmen van lichte wandbekledingsmaterialen met een maximaal gewicht van 10kg/m2, niet tot matig poreuze backing, en harde en soepele materialen met een maximale dikte van 2mm, bijvoorbeeld:

• Steenpanelen (gemalen steen en gerecycled plastic gebonden met synthetisch bindmiddel), natuursteenplaten (natuursteenfineer gebonden met synthetisch bindmiddel)
• Rollbeton (fiberglas dragermateriaal met steenmeel)
• RollRost (fiberglas dragermateriaal met het uiterlijk van geoxideerd staal)
• “Beton”panelen (gemalen mineralen gebonden met synthetisch bindmiddel)
• Houtfineerpanelen (al dan niet bewerkt of verbrand aan de oppervlakte)
• Decoratieve panelen uit gerecycled plastic

Met de lancering van RBA 3010 brengt Frencken een oplosmiddelvrije lijm voor al deze decoratieve wandbekledingsmaterialen. De lijm laat zich met behulp van een fijngetande lijmkam zeer makkelijk verticaal verwerken. Door de licht zelfklevende eigenschap van de lijm is een snelle plaatsing gegarandeerd waarbij de mogelijkheid tot correctie van de verlijmde delen niet uit het oog verloren is gegaan.

Meer informatie via: https://www.frencken1901.nl/producten/rba-3010/