Méér met Loox5!

Het Häfele Loox LED-systeem heeft een geweldige nieuwe ontwikkeling ondergaan! Kom naar onze stand 6310, en wij vertellen jou over de wijzigingen, de mogelijkheden en vooral de voordelen, waardoor Loox5 voor jou zo veel méér kan betekenen.

 

WAT IS LOOX LED-SYSTEEM? 

Welkom bij Loox. Een uitermate slim, eenvoudig en volledig plug and play systeem

Häfele Loox voedt niet alleen verlichting maar ook opladers (inductief en USB), audiosystemen en elektrisch aangedreven klepbeslag, schuifdeuren of tv-liften. Creëer meubels, die meer kunnen dan alleen er mooi uitzien.

 

WAAROM LOOX?

Ongeveer 100.000 uren lang hebben wij ons beziggehouden met LED-verlichting, hebben we ontwikkeld en onderzocht, met vele partners in vakhandel en industrie waardevolle gesprekken gevoerd - en veel geleerd.

Het zijn steeds dezelfde vragen die ons drijven.

 • Hoe kan het nog eenvoudiger?
 • Hoe kan het nog beter?
 • Hoe kan het nog slimmer?

In 2011 hebben we Loox geïntroduceerd om het toepassen van LED in meubels makkelijker te maken voor de ontwerper en de bouwer van een meubel.  Met succes. Maar de wereld ontwikkelt  zich en de vraag van consumenten verandert. Ook technieken evolueren. We willen méér. En dat kan! Daarom hebben we met de komst van Loox5 opnieuw een grote stap gemaakt  naar de toekomst!

 

WAT IS LOOX5? WAT IS ER NIEUW?

De grootste verandering, of eigenlijk verbetering is het vernieuwde stekkersysteem! Zo heeft de voedingsbox nu enkel en alleen de taak: voeden. En dat heeft een groot aantal voordelen:

 

Hogere uitgangsstroom, langere lengtes en 24/7 belastbaar

De voeding  is nu geschikt voor een hogere uitgangsstroom van 5 Ampère. En dat betekent dat het mogelijk is om langere kabels toe te passen op 1 voeding. En dus ook: grotere keukens en langere meubelopstellingen!

Daarnaast is de voeding   geschikt voor een continue belasting, oftewel 100% belasting gedurende een periode van 24/7.

 

Verdeelboxen voor een eenvoudige en overzichtelijke montage

Loox5 bestaat uit aaneengesloten verdeelboxen, waar altijd stroom door loopt. Deze kan je direct aan elkaar klikken of met een kabel verbinden. In de verdeelbox plug je de gewenste verlichting of toepassing. De verdeelboxen plaats je op een overzichtelijke en lineaire manier in jouw opstelling, dáár waar jij jouw verlichting of toepassing hebben wilt. Weg met de wirwar van kabels!

 

Vernieuwde app en programmeerbare afstandsbeding

Je kan ervoor kiezen om je opstelling geheel of gedeeltelijk te bedienen met de nieuwe Häfele Mesh app. De vernieuwde programmeerbare  afstandsbediening en (gratis) app communiceren eenvoudig met de BLE (Bluetooth) Mesh verdeelbox in je opstelling,

Voor je klant betekent dit dat je met Loox5 maar 1 afstandsbediening nodig hebt voor het aansturen van alle toepassingen  (led-strips, spots, multi-wit, RGB, TV-lift, etc).

Voor jou als maker betekent dit een nog eenvoudigere aansluiting. Want de nieuwe BLE-box is universeel. Dat betekent slechts 1 BLE-box, waar je alle bovengenoemde toepassingen  eenvoudig in kan pluggen.

 

Nieuwe ledstrips en designprofielen

Loox5 bestaat uit een uitgebreid assortiment aan designprofielen in zwart, RVS- en zilverkleur. Wil je de strips in-of opbouwen? Mag de led-strip gezien worden of juist niet? Met de nieuwe designprofielen en afdekkingen creëer je een look die gezien mág worden .

Ook nieuw zijn ook de zeer smalle 5mm led-strips. Deze lenen zich uitermate goed voor subtiele lichtlijnen ín of op een meubel.

 

De voordelen op een rijtje

 • Hogere uitgangsstroom van 5 Ampère beschikbaar
 • Langere led-strips en lengtes mogelijk
 • Designprofielen in diverse kleuren
 • Smallere led-strips
 • Hogere lichtopbrengst en betere kleurweergave
 • Overzichtelijkere bekabeling en montage
 • Hogere kwaliteit
 • Continue belasting 24/7 van voedingen is mogelijk
 • Doorzichtige clips voor nog betere lichtdoorlaadbaarheid
 • Duidelijke kleurcodering: nu ook voor multi-wit en RGB verlichting

 

Klik hier voor meer informatie over Loox5:

https://www.hafele.nl/nl/info/over-haefele/haefele-producten/loox5/96265/#Verdelen