We begrijpen dat deze vraagt bij u speelt. Het antwoord is: ja, daar gaan wij van uit.

Het huidige verbod op evenementen geldt tot 1 september en alleen voor vergunningsplichtige evenementen als festivals en voetbalwedstrijden. Vakbeurzen zijn dat niet. Met inachtneming van een goed protocol kunnen die veilig en verantwoord plaatsvinden. Gelukkig maar, want het zijn belangrijke aanjagers van de economie.

De signalen stemmen gunstig. Zo zijn in Duitsland vakbeurzen in principe weer toegestaan. Ook in Nederland spreekt de overheid zich naar verwachting spoedig uit. “As we speak” ligt het Protocol voor zakelijke bijeenkomsten - een initiatief van diverse brancheorganisaties - ter beoordeling van het Ministerie van Economische Zaken.

Daaraan zal ook HoutPro+ voldoen.

Uitgangspunt zijn de geldende adviezen en maatregelen die door het RIVM zijn vastgesteld. Het protocol bevat richtlijnen voor organisatoren, accommodaties, toeleveranciers en bezoekers van zakelijke bijeenkomsten en is geformuleerd door Eventplatform, waarin vrijwel alle vooraanstaande organisatoren van zakelijke bijeenkomsten zijn verenigd.

Het bevat de bekende richtlijnen - waaronder afstand houden, geen handen schudden, wel handen wassen en thuisblijven bij klachten - en maatregelen specifiek voor zakelijke bijeenkomsten, waaronder:

  • Bezoekerstoegang per reservering en tijdvak
  • Een beperking in het aantal bezoekers per tijdslot
  • Aangepaste loop- en rijroutes
  • Uitgebreide informatievoorziening

Uiteraard werken wij daarin nauw samen met de Brabanthallen in Den Bosch, waar HoutPro+ begin november plaats vindt. Met hen werken we een plan uit dat op logische en heldere wijze invulling geeft aan bovengenoemde maatregelen en richtlijnen. Hier zijn we een heel eind mee - meer informatie volgt.

Tevens bestaat de mogelijkheid om gebruik te maken van een 1,5 meter adviesloket en om oa beschermings- en desinfectiematerialen te bestellen voor uw stand. U contacteert hiervoor Henriette van Hirtum via info@decoriginals.nl

Een goede beurs!

Voorop staat uiteraard, dat wij een goede beurs willen neerzetten voor zowel bezoekers als exposanten. Verlies in kwantiteit compenseren we zo veel mogelijk door winst in kwaliteit, met behulp van bijvoorbeeld een voorselectie bij registratie. Zo kan ‘gewoon’ geschieden waar het om draait: optimaal netwerken en zakendoen.

Contact

Heeft u vragen? U bereikt ons het gemakkelijkste per mail: sales@claever.be of telefonisch op nummer 085 208 48 84