Volop Industrie 4.0 bij Groot Bewerkingsmachines op HoutPro+

Voor De Groot Bewerkingsmachines staat de 2e editie van HoutPro+ in het teken van beleving, dus laten we op stands 1110 en 1210 nog meer machines draaien dan in de voorgaande editie. U kunt op 1.000m2 zien, ervaren en voelen wat deze nieuwste technieken voor u kunnen betekenen.

Met in het achterhoofd de tijd waarin we leven. Want de vraag van uw klant neemt toe. Het zijn echter geen standaard wensen meer. Wilt u daar als ondernemer een antwoord op hebben, dan bent u genoodzaakt die flexibel en naar wens van de markt in te steken. Daarbij lijkt de prijs minder doorslaggevend en neemt de levertijd een allesbepalende rol in. Want tijd is kostbaar. We verspillen er liefst zo min mogelijk van. Wie kan het snelst een product leveren met de beste kwaliteit? En hoe waarborgt u die levertijd als u niet aan geschoold personeel kunt komen? Gaat u het zelf doen? Dagelijks van ’s morgens vroeg tot ‘s avonds laat in de werkplaats, terwijl het leven thuis doorgaat zonder u…

Indutrie 4.0

Hoe het vroeger was komt niet meer terug, de ingezette verandering is niet te stoppen. Fabrikanten als Weinig, Biesse en Altendorf erkennen dat. Zij hebben kritisch gekeken naar de rol van hun machines in deze Industrie 4.0 periode. Techniek is daarin vanzelfsprekend. Meer aandacht gaat naar het proces waarin deze techniek moet worden opgenomen. Met een Industrie 4.0-kenmerk geven ze aan welke machines naadloos kunnen functioneren in een IoT (Internet-of-Things) proces. De hierin gekoppelde machines communiceren met elkaar. Zo ontstaan “smart factories” met machines die contact maken met het web en zijn aangesloten op een systeem dat de hele productieketen visualiseert, interpreteert, evalueert en op basis daarvan zelfstandig besluiten neemt. Liefst aangestuurd door één iemand vanaf kantoor, zodat er op de werkvloer geen kostbare tijd verloren gaat aan handling en verplaatsing van materialen. De  productie wordt goedkoper en efficiënter en u houdt tijd over voor andere zaken die van belang zijn.

De beursbijdrage van De Groot staat dit jaar bol van dit Industrie 4.0 nieuws. Een kleine selectie van machines die we aan u zullen demonsteren:

  • Biesse Winline cnc-bewerkingscentrum
  • Weinig Conturex cnc-bewerkingsmachine
  • Biesse WN 2 opdeelzaag
  • Altendorf formaatzagen divese modellen
  • Vertongen Profil profileermachine
  • Biesse Rover cnc-bewerkingsmachine divese modellen
  • Biesse Akron kantenlijmer
  • Brema EKO verticale boormachine
  • Weinig Unipin lijm- en deuvelinschieter

En er is volop aandacht voor software van verschillende merken voor diverse branches. Ook voor standaardmachines is ruimte gereserveerd. Leerlingen van het Koning Willem I College uit ’s-Hertogenbosch zullen hiermee in een eigen “werkplaats” live producten maken van hout, die na de beurs geschonken zullen worden aan een goed doel.

Di jaar leeft de beurs in de markt weer meer dan drie jaar geleden. Met een groter oppervlakte én meer deelnemers zijn de verwachtingen bij De Groot Bewerkingsmachines hooggespannen. We ontmoeten u graag op onze stand en zult zelf concluderen: U maakt 't met De Groot!