Ontmoet Boere tijdens de HoutPro+

Met inmiddels 190 exposanten wordt HoutPro+ 2017 dé ontmoetingsplek in eigen land voor de gehele houtbe- en verwerkende branche. Boere, toonaangevend producent van schuuroplossingen, ontbreekt daar uiteraard niet om de laatste nieuwigheden op schuurgebied te laten zien.

Zo presenteert Boere daar de schuurbandenwisselaar ‘Formule 1’. Heeft u een breedbandschuur-machine maar worstelt u iedere keer met het verwisselen van de schuurbanden omdat ze te breed en/of te flexibel zijn? Of omdat het schuuraggregaat in een ongunstige positie staat zodat u uzelf in alle bochten moet wringen? Vaak blijkt daarna dan ook nog eens dat de schuurband is beschadigd, waardoor de kwaliteit van het schuurwerk te wensen overlaat. Boere biedt nú de oplossing met haar eenvoudige, unieke, prijs- en gebruiksvriendelijke schuurbandenwisselaar ‘Formule 1’. Geschikt voor alle merken en typen breedbandschuurmachines voor schuurbanden met een lengte tot 2620 mm, in iedere breedte.

Na het succes van live demonstraties tijdens de Ligna in Hannover, zal Boere ook tijdens de HoutPro+ live met de machines demonstreren. Met de tentoongestelde Sandrite laat Boere zien dat deze machine multifunctioneel inzetbaar is. Was deze machine oorspronkelijk alleen bedoeld voor het schuren van massief hout, nu is deze machine zodanig verder ontwikkeld dat door toepassing van diverse opties deze multifunctioneel inzetbaar is. Kalibreren met de twee kontaktrollen, tussenlakschuren voor een zeer hoge oppervlaktekwaliteit of een hoge finish in één doorgang op gefineerde panelen, het is met deze machine zonder meer mogelijk.

Ook met de structureerborstelmachine Select X-Line zal Boere tijdens de beurs demonstreren. Massief houten en gefineerde panelen kunnen met deze machine worden dwars geschuurd (scarven) en/of gestructureerd. Op deze manier komen de structuur en karakter van het hout optimaal tot zijn recht. Nieuw is dat de Select X-Line met een speciaal programma kan worden voorzien. Naast het creëren van bepaalde structureerprogramma's voor bewerkingen die regelmatig terugkeren, kan ook een programma worden geleverd waarmee willekeurige scarfpatronen worden gemaakt. Dit is zeer eenvoudig op het touch screen in te stellen, maar ook met een laptop kunnen vooraf patronen worden gecreëerd, die vervolgens in de plc van de machine worden gebracht om deze vervolgens op de te bewerken panelen aan te brengen. Zo wordt het oppervlak op de persoonlijke smaak van de klant of eindgebruiker afgestemd. In combinatie met het structureerborstelen is het resultaat een krachtig, rustieke en unieke uitstraling van het product!

Onlangs is Boere een partnerschap aangegaan met De Lage Landen lease, hetgeen het eenvoudiger maakt om de stap naar de perfecte schuuroplossing te nemen. Boere kan aan de hand van een rekentool niet alleen precies uitrekenen wat een schuurmachine per maand gaat kosten, maar juist ook wat deze gaat opleveren!

Dit jaar bestaat Boere 75 jaar en inmiddels staat de derde generatie Boere aan het roer. De dochters Boere hebben het bedrijf samen met Peter van den Berg overgenomen en zullen daarmee de missie van het 75 jaar jonge bedrijf, Perfectie in Schuuroplossingen, verder voortzetten. En dat geldt niet alleen voor de bewerking van hout, maar ook voor bijzondere materialen zoals kunststoffen, composietmaterialen, isolatiematerialen, imitatie teakdekken, HPL, rubber of fiber cement.