Blok Plaatmateriaal lanceerde onlangs haar video van een expertmeeting over de rol van hout binnen de klimaatopgave voor de bouwsector.

Het gespreksonderwerp is urgent: de Nederlandse bouwsector staat voor een van de grootste uitdagingen uit zijn bestaan. Er is een blijvende grote vraag naar goede en betaalbare woningen. Tegelijk moet de bouwwereld, die verantwoordelijk is voor maar liefst veertig procent van de CO2-emissie, verduurzamen. De uitdagingen zijn groot. Maar hout heeft goede kaarten. Hierover gingen Peter van Assche, architect en oprichter van Bureau SLA, onderzoeker Bob Geldermans van de faculteit Bouwkunde aan de TU Delft en Dirk van Deursen, innovatie-adviseur bij de brancheorganisatie Koninklijke CBM in gesprek.

Duurzaamheid is een belangrijk thema voor het bedrijf Blok Plaatmateriaal. “Wij willen de klant steeds meer gaan faciliteren met duurzame oplossingen en besteden hier graag aandacht aan”, zegt Jan Blok. Blok Plaatmateriaal streeft naar circulair ondernemen. Met dit initiatief wil het bedrijf haar ambities tonen en een stap zetten om zich te richten op duurzame oplossingen. Het bedrijf werkt al met duurzame materialen, zoals circulair gemelamineerd spaanplaat van Unilin Evola. Dit is nog maar de eerste stap naar een duurzame toekomst.

Het gesprek is terug te kijken via https://youtu.be/SYM7mI5gyyE

Over Blok Plaatmateriaal

Blok Plaatmateriaal Beverwijk (met een vestiging in Ede) is opgericht in 1981 onder de naam Houthandel Blok en is uitgegroeid tot een in Nederland toonaangevend innovatief bedrijf gespecialiseerd in het leveren en verwerken van hout, constructief en decoratief plaatmateriaal als MDF, multiplex, en HPL van A-merken als Abet Laminati, Unilin, en Decospan. Onder de naam Blok by Carina combineert het bedrijf sinds een aantal jaren high end special projects om creativiteit binnen het bedrijf op professionele wijze zichtbaar te maken aan (interieur-) architecten, ontwerpers en de creatieve sector.